30 Haziran 2010 Çarşamba

KİLLİK

Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Killik koyu, antik çağda liman olarak kullanılıyordu.
M.Ö.191'de Roma donanması burada konaklamıştır. Bademli'de gezindiğiniz her tarafta size eşlik eden ağustos böcekleriyle Killik belki de Ege'nin en güzel koylarındandır.
Adeta akvaryumu andıran turkuaz deniziyle, beyaz kayalarıyla, zeytin ağaçlarıyla güzel koy adını toprağındaki yüksek kil oranından alır.
Yaptıkları "çok sesli" müzikle Killik koyuna giden yolda da sizi yalnız bırakmıyorlar .. Killik koyunda çadır kamplar mevcut ve yanı sıra hem çadır sakinlerine, hem de günübirlik dışarıdan gelen misafirlere yemek, şezlong ve şemsiye hizmeti veren bir tesis mevcut. Ayrıca deniz bisikleti ve kano gibi deniz aktivitesine yönelik malzemeler de bulmak mümkün.
Dikili, Killik,Midilli isimlerindeki" ili, illi" sözcük ekleri, eski Tunç Çağı Anadolu Halkı Luvi'lerin dillerinden geliyor. Çeşitli kaynaklarda Luvi dilinde İLA sözcüğünün geçit yeri, yol anlamına geldiği, başlarındaki sözcüklerin de Kutlu, Güzel anlamlarında olduğu belirtiliyor.
Sonuç olarak Killik, Killa gibi benzer isimlerin KUTLU GÜZEL GEÇİT YERİ anlamına geldiği vurgulanıyor.

3 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
ne hoş bir sayfa bu böyle.
çok hoş bir tınısı var sayfanızın..
izliyorum hemenn...
bende sizi bekliyorum sayfama.
sağlıkla ve huzurla kalın..
:)

Levent ÖZCAN dedi ki...

BİRTUTAMKEKİK; Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yukarıdaki bu değerli yorumunuz için.ben 4-5 defa bloğunuzu ziyaret etmiştim daha önce.Tatlı kejk tarifi bilmemde :) bir kaç yemek tarifi önerebilirim ilerleyen zamanlarda .Saygılarımla...

bırtutamkekik dedi ki...

çok mutlu olurum:)
saygılarımla..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...