30 Haziran 2010 Çarşamba

ILICA

Ilıca olarak bilinen bölge, volkanik bir yapıya sahip Karadağ'ın eteklerinde bulunmaktadır ve deniz manzarasıyla Bademli Köyü'nün görülmesi gereken yerlerindendir.
Ilıca'nın olduğu yerde eski bir hamam kalıntısı vardır. Tam olarak iki yerden kaynamaktadır. Bunlardan bir tanesi hamama, diğeri ise havuza akar. Su sıcaklığı 70 derece olduğu için soğuk su karıştırılarak banyo kıvamına getirilmektedir.
Romatizma, nevralji ve kadın hastalıklarında büyük fayda sağladığı bilinir. Kolay içimi sağlamak için çeşmesi de mevcuttur. Bu da çeşitli mide hastalıklarına fayda sağlamaktadır.
Hidroasenat ve arsenik bulunan suyun ağrı, sızı, romatizma, böbrek taşı ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
Bademli’den Denizköy’e giderken 3 km. yol aldıktan sonra asfalt yoldan sağa dönüp, toprak yoldan denize inilerek ılıcaya ulaşılabilir. Yaz-kış burada hem denize, hem de ılıcaya girilebilmektedir.

1 yorum:

Levent ÖZCAN dedi ki...

Öylemi buralara geldinizmi?Çok sevindim.Bence bir dahaki gelişinizde bir rehber edinin yada köyün kahvesine oturup buz gibi koruk suyunu yudumlarken herhangi bir kişiye sorsanız mutlaka tarif ederler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...